Masterclass 100 jaar Zuiderzeewet

05 juli

2018 staat in het teken van 100 jaar Zuiderzeewet, één van de meest ingrijpende wetten waarmee de basis werd gelegd voor de ontwikkeling van Nederland als Waterland met grootschalige waterwerken. De inpoldering van de Wieringermeer, de afsluiting van de Zuiderzee met de Afsluitdijk, de Noordoostpolder en de Oostelijke en Zuidelijke Flevopolder zijn voorbeelden van de invloed van de Zuiderzeewet op de vorming van ons land. De 100ste verjaardag van de Zuiderzeewet is daarom het herdenken waard, maar kijken we ook naar de toekomst. Wat is de waarde van het grootse zoetwatermeer van West-Europa? En hoe behouden we deze?

Masterclasses

Bevlogen sprekers snijden onconventionele onderwerpen aan en geven ons (her)nieuw(d)e inzichten over de waarde van groot open water en de toekomst van het IJsselmeergebied. Dit doen zij vanuit invalshoeken die niet direct met de dagelijkse inhoud van de IJsselmeeronderwerpen te maken hebben, maar overstijgen deze materie vanuit filosofie, ecologie, of economie. Ons denken -als partners, beleidsmedewerkers en stakeholders van het IJsselmeergebied- wordt uitgedaagd om ontwikkelingen vanuit een breder perspectief te beschouwen! Mark Mieras

Tijdens de eerste Masterclass spreekt Mark Mieras (wetenschapsjournalist, gespecialiseerd in de hersenen). Hij vertelt op inspirerende wijze hoe blauwe natuur werkt op de gemoedsrust van de mens. Wil je weten hoe kabbelend water werkt op lichaam en geest? Kom dan voor dat én meer naar de eerste Masterclass van Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk!

Programma masterclass 5 juli

  • 14.30 uur Inloop met koffie/thee
  • 15.00 uur Welkom
  • 15.05 uur Mark Mieras ‘Kabbelend water, vitaliteit en de hersenen’
  • 15.45 uur Discussie en vragen stellen
  • 16.15 uur Hapje/drankje
  • 17.00 uur Einde programma

Aanmelden en locatie

Aanmelden voor deze Masterclass via Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk. Locatie is Erfgoedpark Batavialand, Oostvaardersdijk 01-13 Lelystad. Vragen kunt u mailen naar info@hetblauwehart.org.

Volgend agendaitem
Vorig agendaitem

Erfgoedpark Batavialand, Oostvaardersdijk 01-13 Lelystad

Agenda

Hiswa te Water 2023

30 augustus - 03 september