Symposium – Handhaving op het Water

17 januari
http://Symposium-handhaving-op-het-water-logo.jpg

Handhaving op het water is een divers vakgebied. Door de uitgebreide regelgeving, het verschil tussen recreatie- en beroepsvaart, de verschillende soorten wateren en het diverse pluimage aan beoefenaars, wordt er van de handhaver op het water veel verwacht. Theoretische en praktische kennis dienen op behoorlijk niveau te zijn en dat vergt het nodige van de beoefenaars van dit vak.

Speciaal voor deze dag hebben Vaarplezier en Bootveiling.com het initiatief genomen om bij elkaar te komen, gegevens uit te wisselen, debatten te voeren en met elkaar te praten over het vak en de uitoefening daarvan. Met een aantal presentaties, waarin praktische punten worden behandeld en uitgelegd. En ook een aantal debatten, waarin deskundigen – en het publiek – met elkaar in discussie gaan over invulling van (deel)onderwerpen.

Diverse professionele partijen uit de markt zijn aanwezig: Politie, Rijkswaterstaat, Varen doe je Samen!, NIVOO en diverse anderen zijn met stands aanwezig en doen mee aan de debatten en presentaties. Er zullen voorlichtingsstands van diverse partijen aanwezig zijn en tijdens de lunch en de borrel is iedereen aanspreekbaar.

Debatten:

  • Voorlichting: wie, waar en wanneer?
  • Nieuwe watersporters & hun gedrag.
  • Klein Vaarbewijs: inhoud en reikwijdte.
  • Slotdebat: Voorlichten of verbaliseren? Met o.a. Carlijn van Leeuwen (Varen doe je Samen!), Bouke Jansma (Hoofdinspecteur van Politie, Nautisch Juridische Zaken)

Presentaties:

  • Zwerfboten: hoe kom je er vanaf? Door: Jeroen Bolweg (Bootveiling.com)
  • Opleiding en certificering van opsporingsambtenaren. Door: Arjen Bergijk en Henk Kroon (Vaarplezier en NIVOO)
  • Welk vaarbewijs kan men als geldig document tonen? Door: Carlo Lautenslager (Document Deskundige Politie Dienst Infrastructuur)

Datum: dinsdag 17 januari 2023

Aanvang: 11.00 (inloop vanaf 10.30 uur). Einde programma: ca 16.00 uur (met borrel tot 17.00 uur)

Locatie: Dolfinarium, Zuiderzeeboulevard 22, 3841 WB Harderwijk.

Zie voor meer informatie de website Vaarplezier.nl/symposium

Vorig agendaitem

Dolfinarium, Zuiderzeeboulevard 22, 3841 WB Harderwijk.

Agenda

Hiswa te Water 2023

30 augustus - 03 september