Kaartviewer: Staande Mast Route

De Staande Mast Route is een veilige en vlotte doorgaande route voor zeil- en motorboten met een mast- of opbouwhoogte van meer dan 6 meter.
De route loopt van Breskens/Vlissingen tot en met Delfzijl en heeft een maximale diepgang op sommige trajecten van 2,50 meter. Op deze manier kunnen recreanten varen via de binnenwateren van de Deltawateren tot het IJsselmeergebied, Friesland en Groningen.

Onderhoud bruggen en sluizen

Veel viaducten, bruggen en sluizen zijn nodig toe aan onderhoud, renovatie of moeten zelfs volledig vervangen worden. Op de route zijn op dit momenteel verschillende stremmingen en beperkingen. Zoals de werkzaamheden aan de Schipholbrug, waardoor de brug het hele jaar niet bediend wordt. Doorvaart voor schepen hoger dan 6,2 meter blijft gestremd tot april 2025 en maakt doorvaart op de oostelijke route onmogelijk.

Kaartviewer

Bekijk de kaartviewer om de route en bekende stremmingen te bekijken. Voor uitgebreidere informatie over de Staande Mast Route kunt u Varen doe je Samen! raadplegen. Voor actuele stremmingen kunt u altijd terecht op vaarweginformatie.nl.
Publicatie: 22 april 2024
Laatste update: 25 april 2024

Meer weten?

Neem contact op met Waterrecreatie Nederland.

Dat kan via 085-4852120 of per e-mail: info@waterrecreatienederland.nl

 

Gerelateerde items