Manual EUWATHER 2017

http://manual-euwather

Download hier de ‘Manual EUWATHER 2017’. Deze handleiding bevat een stappenplan voor het zelf ontwikkelen van cultuurhistorische routes van, op of aan de waterwegen. De ervaring die bij de ontwikkeling van de routes binnen het EUWATHER-project is opgedaan, onder meer met ArcGIS online en IZI.travel, moet anderen helpen om makkelijker routes op te stellen.

EUWATHER

Het EUWATHER-project, voluit European Waterways Heritage, draait om het duurzaam, economisch en ecologisch benutten van het cultuurhistorische erfgoed van/op/aan de kleinere waterwegen in vier Europese regio’s. Om de rijkdom van dit waardevolle cultuurhistorische erfgoed in relatie tot de waterwegen te vatten en te ontsluiten voor bewoners, bezoekers, beleidsmakers en belanghebbenden is er het afgelopen jaar in vier Europese regio’s gewerkt aan het opbouwen van een database met relevante informatie. Bij het project zijn in Nederland de Universiteit Leiden, de Vrije Universiteit Amsterdam en Waterrecreatie Nederland betrokken. Meer over het project is na te lezen op de pagina EUWATHER.

IZI-travel-app

De reeds ontwikkelde tochten zijn opgenomen in de Waterways Explorer-verzameling en te gebruiken via de IZI-travel-app. Voor Nederland worden tours in de omgeving Broek op Langedijk, Nieuwkoop en Enkhuizen ontwikkeld, voorzien routekaarten en cultuurhistorisch beeldmateriaal.

Stappenplan

De handleiding voorziet in een stappenplan van vijf stappen om een watergerelateerde cultuurhistorische erfgoed-tour te ontwikkelen. Ook wordt er inzicht gegeven in het gebruik van de ArcGIS-software en uitleg over het online plaatsen van een tour in de IZI.Travel-app. Ook staan er tips voor de verspreiding en het onderhoud van de route in de app beschreven. Geïnteresseerden kunnen hier de EUWATHER handleiding downloaden.

Publicatie: 29 augustus 2017
Laatste update: 25 oktober 2023
Auteur: Ayla Bosman, Marleen Maarleveld, Mark Opmeer
Organisatie: EUWATHER

Meer weten?

Neem contact op met Waterrecreatie Nederland.

Dat kan via 085-4852120 of per e-mail: info@waterrecreatienederland.nl

 

Gerelateerde items