Onderzoeksrapport Jeugd en Watersport

In Fryslân is op het gebied van watersport veel te bieden. Van IJsselmeer en Waddenkust tot de ruime meren en gezellige steden en dorpen. Ook in de verschillende takken van sport is er voor ieder wat wils; van zeilen tot kitesurfen en van kanoën tot waterskiën. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in een goede infrastructuur en faciliteiten. Iedereen moet zich welkom voelen in Fryslân. Gastvrij zijn voor zowel jong als oud is daarbij erg belangrijk. Dus wat is het probleem?

Het Friese Merenproject liet Waterrecreatie Advies onderzoek doen. Daaruit blijkt dat de interesse van tieners en jonge volwassenen voor watersport terugloopt. Dit heeft verschillende oorzaken en schept ook kansen. Omdat in de toekomst kijken lastig blijft, hebben we het European Tourism Futures Institute (ETFI) in Leeuwarden gevraagd om de verschillende marktkansen te onderzoeken. Niet vanachter een bureau, maar samen met jongeren en watersportondernemers.

Aan de hand van de uitkomsten van de diverse onderzoeken, kunnen we nu gezamenlijk stappen bepalen om de kansen te verzilveren. Dit vraagt om vernieuwing en samenwerking tussen ondernemers uit diverse branches, kennisinstellingen en overheden. Zoeken naar verbindingen waar iedereen baat bij heeft.

 

Publicatie: 16 november 2020
Laatste update: 27 oktober 2023
Organisatie: European Tourism Future Institute

Meer weten?

Neem contact op met Waterrecreatie Nederland.

Dat kan via 085-4852120 of per e-mail: info@waterrecreatienederland.nl

 

Gerelateerde items