Watersportonderzoek - rapport Zeilen met een open zeilboot

http://Rapportage-watersportonderzoek-zeilen-met-open-zeilboten-waterrecreatie-nederland

Nederland is een waterrijk land en biedt daarmee veel mogelijkheden voor het beoefenen van watersport. Jaarlijks wordt door vele honderdduizenden Nederlanders in en op het water gerecreëerd. Daarbij gaat het om allerlei vormen van watersport, variërend van varen tot suppen en duiken.

Actuele en gedetailleerde informatie over de vraagzijde van de watersportsector is slechts beperkt aanwezig. Om in deze lacune te voorzien zijn Waterrecreatie Nederland en NBTC gezamenlijk een onderzoek gestart onder beoefenaars van verschillende vormen van watersport in Nederland (Watersportonderzoek 2021). Voor Waterrecreatie Nederland geeft het onderzoek invulling aan de monitoringsopgave van de BRTN 2020 t/m 2025 voor wat betreft het onderdeel gebruikers. Het onderzoek is gefinancierd door het programmabudget monitoring derden, BRTN 2020 t/m 2025, aangevuld met bijdragen van een aantal andere partijen.

Het onderzoek brengt het profiel, motivatie, gedrag, wensen en voorkeuren van beoefenaars van watersport in Nederland in kaart. In het onderzoek worden de volgende watersportvormen onderscheiden: varen of zeilen (met kajuitboten, sloepen, open boten, e.d.), kanoën, roeien, surfen (kite-, golf- of windsurfen), waterskiën/wakeboarden, duiken, suppen en sportvissen. In dit rapport wordt ingegaan op de resultaten voor Zeilen met een open zeilboot.

Publicatie: 28 april 2022
Laatste update: 26 oktober 2023
Organisatie: NBTC, Waterrecreatie Nederland

Meer weten?

Neem contact op met Waterrecreatie Nederland.

Dat kan via 085-4852120 of per e-mail: info@waterrecreatienederland.nl

 

Gerelateerde items