745.000 euro voor Veenvaart

27 maart 2015  Laatste update: 15 maart 2023

De provincie Drenthe stelt 745.000 euro uit het budget Vitaal platteland beschikbaar voor het regionale vaarcircuit Zuidoost Drenthe. Onder de noemer ‘Verzilvering Veenvaart’ krijgen recreatie en toerisme in Zuidoost Drenthe een extra impuls. Met het geld gaan gemeenten diverse

voorzieningen aanleggen of vernieuwen langs de vaarroutes. Gedeputeerde Rein Munniksma ziet de plannen als een kroon op investeringen die in de Veenvaart zijn gedaan. “De opening van het Koning Willem Alexanderkanaal in 2013 was een belangrijke mijlpaal. Met betere voorzieningen langs de vaarroutes in Zuidoost-Drenthe, komen we tegemoet aan de hoge eisen die toeristen en recreanten tegenwoordig stellen. Die kwaliteit draagt ook bij aan verhoogde leefbaarheid, een mooie omgevingen sociaal economische vitalisering,” aldus de gedeputeerde voor plattelandsontwikkeling. Impuls regionaal vaarcircuit Het project ‘Verzilvering Veenvaart’ bestaat uit zes projecten in verschillende gemeenten. De projecten zijn op korte termijn uit te voeren.

  • Gemeente Aa en Hunze: Investeringskosten voor twee nieuwe ligplaatsen en up-grade van de kano-overstapplaats
  • Gemeente Emmen: Creëren van een recreatief centrumkwartier, inclusief aanlegsteiger en nutsvoorzieningen bij aanleg- en halteplaatsen.
  • Oranjedorp: Investering voor sanitaire- en nutsvoorzieningen bij aanleg- en halteplaatsen.
  • Gemeente Coevorden: Verbetering van de voorzieningen inde toeristische haven en het toegankelijk maken van de scheepswerf in Coevorden voor de vaarverbinding.
  • Gemeente Hoogeveen: Realiseren van een passenthaven Zuiderpark/Alteveer.

De gemeenten hebben een individueel subsidieverzoek ingediend en dragen zelf ook de helft van de kosten. Zij maken gebruik van de expertise die bij de provincie aanwezig is met betrekking tot het ontwerp, onderhoud en beheer van de vaarwegen en de bijbehorende voorzieningen. Daarmee voldoen de plannen aan de randvoorwaarden die de provincie als eigenaar van (delen van) de vaarwegen stelt.

 

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter