Minister Bussemaker bezoekt Varend Erfgoed op SAIL

31 augustus 2015  Laatste update: 15 maart 2023

SAIL Amsterdam 2015 kan voor het Varend Erfgoed niet meer stuk! Niet alleen kregen de 550 deelnemende Varend Erfgoed-schepen veel aandacht van pers en publiek. Ook bracht Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, tijdens de SAIL-In Parade een werkbezoek aan de Terra Nova, het vlaggenschip van het Varend Erfgoed. Het bezoek boeide haar zozeer, dat ze drie keer zo lang aan boord bleef dan gepland!

Aan boord van de Terra Nova heeft de minister samen met onze VIP’s (contactpersonen van o.a. ministeries, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Netwerk Erfgoed en Ruimte, Maritieme musea en museumwerven, Open Monumentendag, Samenwerkende Maritieme Fondsen, Bureau Voorlichting binnenvaart, Federatie Ruimtelijke Kwaliteit, Mobiele Collectie Nederland, Mobiel Erfgoed Centrum, Scouting en HISWA Klassiek) genoten van de intocht van honderden bijzondere historische schepen. Reinier Sijpkens zong haar vanuit de Muziekboot de serenade “Ode aan Jet” toe, als dank voor haar inspanningen om met behulp van de Erfgoedwet het Varend Erfgoed beter te beschermen.

In de stuurhut van de Terra Nova liet Thedo Fruithof haar zien hoe zij met haar smartphone of tablet een QR-code kon scannen. Zo zag zij welke informatie over de Terra Nova is opgenomen in het Register. Hiermee opende zij symbolisch het digitale Register Varend Erfgoed Nederland, waarop nu de gegevens van 2981 Varend Erfgoed-schepen te vinden zijn! Minister Bussemaker was aangenaam verrast door de zelfwerkzaamheid binnen het Varend Erfgoed en bood opnieuw haar hulp aan.
Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.rven.info

Minister Bussemaker bezoekt Varend Erfgoed op SAIL
Minister Bussemaker bezoekt Varend Erfgoed op SAIL
Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter