Belangrijke rol voor watererfgoed, waterwerken en waterschappen bij de jaarlijkse Rijksprijs de Gouden Piramide

19 november 2015  Laatste update: 15 maart 2023

Bij de vijf nominaties voor de Gouden Piramide – de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening – is er een belangrijke rol voor watererfgoed, waterwerken en waterschappen.

De prijs wordt al sinds 2003 uitgereikt en bestaat uit een trofee, een plaquette en een bedrag van 50.000 euro. De beste projecten worden beschreven en geillustreerd in een boek en de avrotros zendt documentaires uit over de genomineerde opdrachtgevers en hun project in Kunstuur. De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van I&M, OCW en BZK

Zaterdag 21 november reikt minister Ronald Plasterk de Gouden Piramide 2015 uit in zijn eigen ministerie in Den Haag. Zondag 22 november is om 17.40 uur op NPO2 de special over de vijf genomineerde opdrachtgevers te zien.

Bekijk hier de nominaties.

 

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter