Nieuwe vaarverbinding en herstel schootsvelden Vesting Naarden

16 november 2015  Laatste update: 15 maart 2023

Een nieuwe vaarverbinding voor sloepen en kleine motorboten aanleggen tussen de Vecht en het Gooimeer met een passantenhaven bij Vesting Naarden.

De schootsvelden van Vesting Naarden in oude glorie herstellen en een nieuw wandelpad aanleggen van de vesting naar het bezoekerscentrum van het Naardermeer. Daarover hebben de Regio Gooi en Vechtstreek, de gemeenten Naarden en Muiden, het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en de provincie Noord-Holland afspraken gemaakt en een convenant ondertekend.

Burgemeester Elbert Roest, als regiobestuurder verantwoordelijk voor ‘Naarden buiten de Vesting’: ”Voor de regio is het van essentieel belang dat de eeuwenoude schootsvelden overgaan naar het Goois Natuurreservaat en voor de komende generaties zijn veiliggesteld. Ik ben er trots op dat de Gooi en Vechtstreek zich met dit megaproject bewijst als groene regio met het beste leefklimaat van Nederland”. Gedeputeerde Talsma: “Met de vaarverbinding komt hier een veilige verbinding voor sloepen en kleine motorboten tussen de Vecht en het Gooimeer. De mooie samenwerking met partijen in de Gooi en Vechtstreek maakt het mogelijk deze verbinding aan te leggen.” De vaarverbinding moet in 2019 klaar zijn. De schootsvelden en het wandelpad, moeten eind 2016 gereed zijn.

Bekijk hier het volledige bericht op de website van Provincie Noord-Holland.

 

Vorig artikel Volgend artikel