Het Waddenfonds investeert in duurzame recreatie- en toerismeprojecten

05 april 2016  Laatste update: 15 maart 2023

Het Waddenfonds investeert €8 miljoen in duurzame recreatie- en toerismeprojecten in het Waddengebied. Het bedrag maakt deel uit van een totale investering van 26,8 miljoen euro van het Waddenfonds in Groningen, Friesland en Noord-Holland in duurzame recreatie en toerisme en zal aan zes verschillende projecten worden besteed. Er zal bijna een miljoen euro in het project ‘Rondje Lauwersmeer’ worden gestoken om recreatie rond en op het Lauwersmeer aan te wakkeren. Het project ‘Vaart in de Sud Ie’ krijgt ruim een miljoen euro om de vaarroute tussen Dokkum en het Lauwersmeergebied geschikt te maken voor motorboten met een diepgang van 1.30 meter.

Voor de restauratie van het Vlietermonument op de Afsluitdijk 1,5 miljoen euro beschikbaar komt. Dat is onder meer voor een fietspad van Den Oever naar het monument aan de Waddenzeezijde.

Het grootste bedrag gaat naar het project ‘Atlantikwall in het Waddengebied’. Dat ontvangt 2,9 miljoen euro om zes Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog op te knappen en publiek toegankelijk te maken.

De projecten ‘Sound Sea Food’ (Den Oever) en ‘Wier van Wieringen’ op voormalig eiland Wieringen ontvangen respectievelijk 200.000 euro en 1,1 miljoen euro.

Lees hier voor meer over het waddenfonds

waddenfonds_logo

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter