Bevaarbaar maken Apeldoorns Kanaal onder druk

30 september 2016  Laatste update: 15 maart 2023

Het bevaarbaar maken van het Apeldoorns Kanaal staat onder druk. De afgelopen jaren hebben diverse partijen zich ingezet voor het bevaarbaar maken van het Apeldoorns Kanaal. Hiertoe zijn bestuurlijke afspraken gemaakt en concrete stappen gezet. Een recent besluit van de Stuurgroep Veluwekroon om pand 5 en 6 van het Apeldoorns Kanaal niet bevaarbaar te maken voor de recreatievaart (BM klasse) doorkruist deze eerder gemaakte bestuurlijke besluiten.

Meer informatie over deze ontwikkelingen zijn te vinden op de website van Stichting Apeldoorns Kanaal. Ook is er een nieuwe facebookpagina gestart over de ontwikkeling t.a.v. het bevaarbaar maken van het Apeldoorns Kanaal.

De Stichting Recreatie Wapenveld heeft op 30 augustus jl. een petitie geopend waarin iedereen zijn steun kan aangeven voor een bevaarbaar kanaal voor de recreatietoervaart en historische schepen. De petitie vind je hier. Op dit moment zetten de stichtingen in samenwerking met betrokken partijen zich in om er voor te zorgen dat  eerder gemaakte afspraken toch kunnen worden uitgevoerd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rick Scholten, secretaris Stichting Apeldoorns Kanaal.

Apeldoorns Kanaal

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter