Kansenkaart Hollandsche IJssel

13 september 2016  Laatste update: 15 maart 2023

De samenwerkende gemeenten in Regio Midden-Holland hebben het initiatief genomen om een kansenkaart voor de gehele Hollandsche IJssel op te stellen. Hierin worden samen met publieke en private stakeholders in het gebied de kansen met betrekking tot waterrecreatie en cultuurhistorie inzichtelijk gemaakt. De Kansenkaart vormt de basis voor een eventueel uitvoeringsprogramma Hollandsche IJssel. Bij deze ontwikkeling zijn ook alle gemeenten langs de Hollandsche IJssel en ook de betreffende provincies en waterschappen betrokken. De Kansenkaart gaat over het gehele gebied van de Hollandsche IJssel, dus zowel het getijdendeel als het gekanaliseerde deel.

De eerste stap was op donderdag 12 mei 2016. Toen heeft een inspiratiebijeenkomst plaatsgevonden waarbij door vele stakeholders kwaliteiten, kansen en bedreigingen zijn benoemd. Daarna volgden op 18, 24 en 25 augustus j.l. bijeenkomsten voor deelgebieden waarin verder met elkaar is gesproken en nagedacht  over de ambities van de verschillende stakeholders rondom de Hollandsche IJssel. Alle input is verwerkt in een ontwerp van de Kansenkaart.

Uw inbreng op de Kansenkaart Hollandsche IJssel
Via onderstaande link is de kansenkaart bereikbaar. Met scrollen kunt u in- en uitzoomen. Door op een icoontje te klikken kunt u zien waarover het gaat.
https://db.waterrecreatienederland.nl/brtn/kansenkaart-hollandsche-ijssel/

Iedereen, of u nu wel of niet bij één of meerdere bijeenkomsten aanwezig was, kan in de maand september inbreng doorgeven. Dat kunnen  toevoegingen zijn (nieuwe kansen / mogelijkheden), maar ook opmerkingen of aanvullende informatie over bestaande icoontjes op de kaart.

U kunt dat allemaal online doen. Op de site achter de link vindt u nadere instructie / handleiding over hoe u input kunt aanleveren.

U kunt uw inbreng en eventuele vragen over de Kansenkaart mailen naar: kennis@waterrecreatienederland.nl. Ook als u algemene vragen hebt kunt u naar dit adres mailen.

Alvast hartelijk dank voor uw inbreng!

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter