Waterrecreatie Nederland spreker op European Maritime Heritage (EMH) congres

30 september 2016  Laatste update: 15 maart 2023

Van 21 tot 24 september 2016 vond het 9e European Maritime Heritage (EMH) congres plaats in Errenteria en Pasaia, twee kustplaatsen in de buurt van San Sebastian, de culturele hoofdstad van 2016. Het EMH is een organisatie die zich inzet voor het behoud van het varend erfgoed in Europa, door onder andere elke drie jaar een congres te organiseren.

Er is met veel enthousiasme gesproken over het behoud van beroemde schepen, het bouwen van replica’s van beroemde schepen en andere omgangswijzen met erfgoed. Waterrecreatie Nederland is gevraagd om te vertellen over de wijze waarop wij waterrecreatie verbinden met cultuurhistorie, in dit geval varend erfgoed. Wij benadrukken binnen deze relatie dat het gebruik de belevenis bevordert, om dit te illustreren heeft Florieke Drenth onder andere gesproken over de verscheidene (regionale) ambitiekaarten en het EUWATHER project.

Florieke

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter