Studiedag over historische kanalen

04 oktober 2016  Laatste update: 15 maart 2023

Op vrijdag 28 oktober organisieert FIEN in Nieuw Landerfgoedcentrum in Lelystad voor de aangesloten organisaties een studiemiddag over historisch waardevolle kanalen. Aanleiding is de verschijning van het eerste boek over dit onderwerp, getiteld `Nederland-Kanalenland’, dat aan het eind van deze middag wordt gepresenteerd. Een reis langs 12 kanalen, in elke provincie één, die samen het beeld schetsen van de historie, betekenis en belang van kanalen. De publicatie is gebaseerd op de expositie, die auteurs Hans Buiter en Roger Raat in 2011 samenstelden voor de succesvolle World Canals Conference in Groningen.

Het programma ziet er als volgt uit.
13.30 : Inloop, registratie, koffie
14.00 : Opening door dagvoorzitter Erik Nijhof, voorzitter FIEN
14.05 : Akke de Vries-Oosterveen: de waterfabriek Breda; werken en leven op en langs de Zuid-Willemsvaart
14.30: Michiel Gerding, historicus: Nieuw leven voor oude Drentse kanalen
14.55 : Marloes Bijlsma, adviseur ruimtelijke ordening en cultuurhistorie Rijkswaterstaat: Kijk op de ruimtelijke kwaliteit van kanalen
15.20 : Pauze
15.50 : Hans Buiter, historicus, werkzaam als verenigingshistoricus bij de ANWB en Roger Raat, geograaf, werkzaam bij de gemeente Moerdijk:
Op reis door Nederland langs twaalf kanalen
16.15: Aanbieding eerste exemplaren Nederland-Kanalenland aan Marleen Maarleveld, directuer Stichting Waterrecreatie Nederland en aan Marloes Bijlsma, adviseur Rijkswaterstaat
16.30 : Afsluiting door de dagvoorzitter
Napraten met borrel en mogelijkheid het boek tegen eenmalige korting aan te schaffen bij Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij.

Kijk voor meer informatie op de website van FIEN.

Nederland Kanalenland

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter