Presentatie en viering aan de Schie bij Royal Delft

17 november 2016  Laatste update: 15 maart 2023

De Erfgoedtafel Trekvaarten van de provincie Zuid-Holland organiseert een feestelijke bijeenkomst op woensdag 30 november 2016, om 14.15 uur bij Royal Delft (NV Koninklijke Porceleyne Fles) in Delft.

Tijdens deze bijeenkomst zullen zij 3 mijlpalen vieren: het gereedkomen van de Atlas van de Schie, de mid term van de restauratiewerkzaamheden van Royal Delft en de start voor de herinrichting van het gebied rond de insteekhaven aan de Schie.

De Atlas van de Schie is een co-productie van het Erfgoedhuis Zuid-Holland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). In dit rijk geïllustreerde boek op kloek formaat wordt 2500 jaar geschiedenis van het Schie-gebied tussen Delft, Rotterdam en Schiedam uitgebreid besproken en geanalyseerd. Het boek is een resultaat van de Erfgoedtafel Trekvaarten en is financieel mogelijk gemaakt door de Provincie en de RCE. Naast deze heugelijke gebeurtenis wordt de mid term van de restauratiewerkzaamheden van de fabriek toegelicht en vindt ook de aftrap plaats van de herinrichting van het terrein rond de insteekhaven aan de Schie. De komende jaren zal hier woningbouw verschijnen en wordt de steiger geschikt gemaakt voor recreatie en als aankomsthaven voor bezoekers van Royal Delft. Beide projecten worden gesubsidieerd vanuit de erfgoedlijn Trekvaarten.

Het programma voor de bijeenkomst is als volgt:

14.15-14.30 uur Inloop met een kopje koffie of thee
14.30 uur Welkomstwoord door dhr. Henk Schouten, CEO van Royal Delft en mevr. Heleen Mijdam, voorzitter van de Erfgoedtafel Trekvaarten.
Aansluitend een toelichting op de Atlas van de Schie, door dhr. Jaap-Evert Abrahamse (RCE) en dhr. Ad van der Zee (Erfgoedhuis), die gezamenlijk de redactie voerden.
Aanbieding van de Atlas aan de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, dhr. Jaap Smit en aan mevr. Susan Lammers, directeur Kennis en Advies van de RCE door mevr. Judith Tegelaers, directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland.
15.15-16.30 uur Rondleiding door de Porceleyne Fles, met toelichting op de geschiedenis en restauratiewerkzaamheden, met aansluitend een bezoek en viering van de herinrichting rondom de parallelle insteekhaven.
Rond 16.30 uur Toelichting insteekhaven en herinrichtingplannen door dhr. Maarten Kool van AM BV, met hapje en drankje in de Museumzaal van Royal Delft.

 

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter