Rijksplan voor een Windpark in het IJsselmeer bij Fryslân

04 november 2016  Laatste update: 15 maart 2023

De ministers Kamp (Economische Zaken) en Schultz van Haegen (Ruimtelijke Ordening) hebben het Rijksinpassingsplan voor windpark Fryslân vastgesteld. Dit inpassingsplan ligt samen met een zestal andere besluiten vanaf vrijdag 14 oktober tot en met vrijdag 25 november ter inzage op het Gemeenteloket in Sneek, Marktstraat 15. De betreffende stukken zijn ook in te zien op deze website

Windpark Fryslân zal bestaan uit 89 turbines in een clustervorm en krijgt een vermogen van naar verwachting 316 MW. Het windpark zal eind 2020 de eerste stroom leveren. Na realisatie zal het windpark opengesteld worden voor de recreatieve vaart en de visserij.

Ijsselmeer

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter