Bouw van centrale voor bediening van bruggen en sluizen op afstand van start

23 maart 2017  Laatste update: 15 maart 2023

De provincie Noord-Holland heeft bekend gemaakt dat de bouw van de centrale voor bediening van bruggen en sluizen op afstand van start gaat. De provincie wil hiermee het vervoer over water stimuleren en de belasting van de (provinciale) wegen verminderen. Doel is om dat scheepvaart gemakkelijker en sneller kan doorvaren en ook de doorstroming van het wegverkeer te verbeteren. Bovendien zou de voorspelbaarheid van de reistijd voor schippers moeten toenemen, zodat ze hun vaarroute beter kunnen plannen.

Met de bouw van onze duurzame, energie neutrale centrale bedient de provincie 44 bruggen en sluizen op afstand. Bij de overgang naar centrale bediening staat veiligheid voor de provincie voorop. Dat betekent onder andere dat de provincie uitgebreid test waar de camera’s op de bruggen en sluizen moeten worden opgesteld om de bedienaren het beste zicht op de (vaar)weg te geven. Ook worden de bruggen en sluizen vooraf uitgebreid in een testomgeving bediend voordat ze gekoppeld worden aan de bediencentrale.

Naast veiligheid is duurzaamheid een belangrijke doelstelling bij de bouw van de centrale. De centrale voor de bediening wordt het meest duurzame gebouw van de provincie Noord-Holland. Een energieneutraal gebouw. Dat betekent bijvoorbeeld dat er zelf energie opgewekt wordt die nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en apparaten.

De bouw van het steunpunt en de bediencentrale start op 1 april 2017. Naar verwachting is de bediencentrale begin 2018 klaar. Op deze centrale worden tot en met 2020 in totaal 44 bruggen en sluizen in Noord-Holland aangesloten.

Lees hier meer informatie.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter