De Zelfbedieningsovertoom

23 maart 2017  Laatste update: 15 maart 2023

Waterrecreatie Advies is sinds ruim jaar betrokken bij de ontwikkeling van een zelfbedieningsovertoom. Het idee ontstond in Enkhuizen toen Waterrecreatie Advies de vaarroutes in West-Friesland met het IJsselmeer probeerden te verbinden. In opdracht van de provincie Noord-Holland is vervolgens gezocht naar kansrijke achterlandverbindingen tussen het Markermeer en de vaarroutes achter de dijk tussen Hoorn en Durgerdam. Dat leverde ook een aantal mogelijke locaties op die bij het lopende dijkversterkingsproject zijn ingebracht.

In de afgelopen maanden is het idee voor de zelfbedieningsovertoom in opdracht van de gemeenten Bunschoten en Amersfoort (en Waternet uit Amsterdam) verder uitgewerkt en een prijs berekend voor de verbinding van de Laak met de Randmeren. Er ligt een voorstel voor een sluisje. De overtoom lijkt aanmerkelijk goedkoper en het Waterschap Vallei en Veluwe is blij dat schepen niet door maar over de dijk gaan.

Screenshot Zelfbedieningsovertoom 2 3

Meer informatie is te vinden op: http://www.waterrecreatieadvies.nl/nl/projecten/zelfbedieningsovertoom.html

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter