Verbond Nederlandse Motorbootsport treedt toe tot het bestuur van Waterrecreatie Nederland

07 april 2017  Laatste update: 15 maart 2023

Het Verbond Nederlandse Motorbootsport (VNM) gaat vanaf dit voorjaar deelnemen aan het bestuur van stichting Waterrecreatie Nederland. Bij het VNM zijn zo’n 89 watersportverenigingen aangesloten met gezamenlijk ruim 15.000 leden. Het VNM ondersteunt de besturen van aangesloten watersportverenigingen en -clubs op gebieden als belangenbehartiging, jachthavenbeheer, advisering bij bestuurlijke kwesties, kennisopbouw en kennisuitwisseling. Daarnaast wordt landelijk en internationaal samengewerkt met andere partijen en netwerken in de watersport. Het VNM staat voor veiligheid, vaardigheid en verantwoordelijkheid op het water en is nauw verbonden met de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club (KNMC).

Stichting Waterrecreatie Nederland heeft als doel het verbeteren van de waterrecreatie in Nederland. Leidend hierbij is de realisatie van de ambities benoemd in de Toekomstvisie Waterrecreatie 2025. De stichting focust daarbij op drie pijlers waarvan het belang wordt gedeeld door de publieke en private bestuurlijke partners: het landelijke routenetwerk, veiligheid en duurzaamheid/innovatie. Huidige bestuurlijke private partners zijn: ANWB, HISWA Vereniging, Platform Waterrecreatie, Sportvisserij Nederland en Watersportverbond. Aan de publieke kant zijn overheden betrokken bij waterrecreatie en vaarwegbeheer vertegenwoordigd, deels als waarnemend bestuurslid.

“Met deelname van het VNM aan het bestuur van Waterrecreatie Nederland wordt een stap gezet in het versterken van de samenwerking in de waterrecreatiesector, één van de ambities van de Toekomstvisie Waterrecreatie 2025”, aldus Arie Kraaijeveld, voorzitter van Waterrecreatie Nederland. ”Ik ben daarom verheugd dat VNM gaat deelnemen aan het bestuur en vanuit die rol gaat bijdragen aan de activiteiten van de stichting.”

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter