Gebiedsagenda IJsselmeer

01 juni 2017  Laatste update: 15 maart 2023

20 april jl. vond de 5de dialoog Agenda IJsselmeergebied plaats. Onder andere ANWB, Platform Waterrecreatie/Toerzeilers, Sportvisserij Nederland, Watersportverbond, en Waterrecreatie Nederland hebben deelgenomen aan de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst waren er verschillende workshops

1. Maatregelen voor een veerkrachtig en robuust eco-hydrologisch systeem.
2. De rol van het IJsselmeergebied in de energietransitie.
3. Op weg naar een inter-provinciale visie op het IJsselmeergebied.
4. De biografie van het IJsselmeergebied.
5. Samen bouwen aan een integrale visie: hoe geven we het vervolgproces vorm?
6. Perspectief op havens en vaarroutes.

Tijdens de workshop over havens en vaarroutes heeft de ANWB een pitch gegeven over het initiatief snelle vervoerverbindingen IJsselmeergebied en Waterrecreatie Nederland heeft een pitch gegeven over de BRTN. Ook bij de andere workshops zijn via eerder genoemde partijen de kansen voor waterrecreatie voor de toekomstige ontwikkeling van het IJsselmeergebied aan de orde gekomen. De komende periode zullen we verdere inbreng leveren aan de Gebiedsagenda.

Meer informatie over de Gebiedsagenda IJsselmeergebied vind je hier.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter