Lancering Noord-Hollands Water

30 juni 2017  Laatste update: 15 maart 2023

Tijdens de Bijeenkomst Waterrecreatie Noord-Holland, ‘Vaart in de uitvoering’ 23 juni 2017 is Noord-Hollands Water gelanceerd. Op Noord-Hollands Water staat handige informatie over wateractiviteiten en op je mobiele telefoon of tablet dus altijd bij de hand. De website is ontwikkeld door de provincie Noord-Holland in samenwerking met de ANWB, HISWA Vereniging en Waterrecreatie Nederland. 

Noord-HollandsWater.nl geeft ideeën en tips voor recreatie op, aan en in het water. Zoals varen met een fluisterboot, kitesurfen of blokarten op het strand. Alle informatie op één plek: kaarten, aanbieders, adressen en routes. Wil je bijvoorbeeld een kanotocht maken, dan helpt Noord-Hollands Water je om kanoroutes en -verhuurders te vinden. Je klikt via je mobiel op een activiteit en je linkt direct door naar de desbetreffende website(s).

Gedeputeerde Cees Loggen: “Voor watersporters en –recreanten is Noord-Holland een paradijs. De zee, de talrijke meren, plassen en vaarwegen bieden volop mogelijkheden om te genieten. Om dit grote aanbod aan activiteiten voor iedereen makkelijk vindbaar te maken heeft de provincie Noord-Holland deze portal ontwikkeld, samen met onze waterpartners. Je kunt nu heel gemakkelijk op je mobiel zien waar je wat kunt doen

Tijdens de bijeenkomst Waterrecreatie Noord-Holland presenteerde Programmamanager Suzanne van den Noort een overzicht van het 1ste jaar Noord-Hollandse Visie Waterrecreatie in Uitvoering. Ondernemers Rob Veldt (Greenjoy) en Pepijn Doeswijk (jachthaven Nauerna) deelden hoe je op een duurzame manier een succesvolle waterecreatie onderneming kunt ontwikkelen. In een aantal verdiepingssessies gingen deelnemers aan de slag met brug- en sluisbediening kleine vaarten, promotie, ICT voor waterrecreatie en durfsport.

Bron: provincie Noord-Holland

Vorig artikel Volgend artikel