Ludieke actie voor structurele oplossing waterplantenprobleem

14 juli 2017  Laatste update: 15 maart 2023

De waterplantengroei is deze zomer groter dan ooit. Grote velden Fonteinkruiden bedekken de meren van het IJsselmeerbekken. De waterrecreatiesector ondervindt op verschillende plaatsen zeer grote hinder. Boten lopen vast, koelsystemen raken verstopt en zwemmers raken verstrikt in de planten. Bedrijven lijden schade doordat hun klanten uit het gebied vertrekken en elders gaan varen.

Actie in beeld
Om extra aandacht te vragen voor de ernst en grootte van de problematiek én om mee te denken in een structurele oplossing van het waterplantenprobleem, heeft de watersportsector (HISWA Vereniging, Watersportverbond, Sportvisserij Nederland en Platform voor Waterrecreatie) onder leiding van HISWA een ludieke actie opgezet. Op 11 juli werden bij Marina Muiderzand in Almere tien brasems in het IJmeer losgelaten. De actie heeft tot veel aandacht geleid in de regionale en landelijke media. Bekijk de korte film van de actie. Deze film wordt na de actie gebruikt om blijvend de aandacht te vestigen op de problematiek.

Lees hier meer over de actie van de watersportsector.

 

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter