Met je boot over de Nieuwe Mark in Breda?

14 juli 2017  Laatste update: 15 maart 2023

De gemeenteraad van Breda is enthousiast over het plan om het laatste deel van de Nieuwe Mark te verdiepen zodat er gevaren kan worden door de stad. De gemeenteraad stemde er donderdag 13 juli mee in dat er een ontwerp gaat komen en dat er begonnen wordt met de eerste voorbereidingen voor het verdiepen en doortrekken van de Nieuwe Mark. Hiervoor trekt de gemeente 2,2 miljoen euro uit.

In het onderzoek moeten de daadwerkelijke kosten en de termijn van de aanleg van de Nieuwe Mark duidelijk worden. De gemeenteraad van Breda was het wel eens over de voordelen van deze verdiepte variant.

“Tien jaar geleden kregen we de haven in Breda en dat zorgde voor een positieve gebeurtenissen. Ondernemers zagen kansen en begonnen met rondvaarten en ook de horeca sprong er op in. Ik heb het gevoel dat we vergelijkbare positieve gebeurtenissen kunnen verwachten”, aldus Eddie Förster van de VVD.

Tracé
Door de route van het laatste stuk van de Nieuwe Mark zijn afgelopen jaar twee opties onderzocht. Via de Markendaalseweg en over het terrein van de Seelig kazerne. Uit het onderzoek bleek dat de variant over de Markendaalseweg niet haalbaar was.
Daarom hebben de burgemeester en wethouders gekozen voor het tracé over het kazerneterrein. De Nieuwe Mark eindigt nu op de hoek van de Markendaalseweg en wordt straks doorgetrokken richting de Vredenburchsingel. Daarmee is de cirkel van water in de binnenstad rond. De bouw zal zo’n drie tot vier jaar in beslag nemen. Het is de bedoeling dat de aanleg volgend jaar start.

Bron: Omroep Brabant

Vorig artikel Volgend artikel