Bestuur Waterrecreatie Nederland brengt werkbezoek aan provincie Noord-Holland

http://werkbezoek-noord-holland-groepsfoto-web
20 september 2017  Laatste update: 15 maart 2023

 

Terwijl op 13 september de eerste herfststorm over Nederland raasde, kwamen het bestuur en de commissie van advies van Waterrecreatie Nederland bijeen voor een werkbezoek in de provincie Noord-Holland. Samen met Cees Loggen, gedeputeerde Water, waterrecreatie en Europa, werden verschillende plekken in de provincie Noord-Holland bezocht. Ook Marleen Sanderse, wethouder van de gemeente Gooise Meren, was bij de onderwerpen in haar gemeente aanwezig. “Bijzonder leerzaam en nuttig”, was de algemene opinie na afloop.

Doel van het werkbezoek

Het bestuur en de commissie van advies van Stichting Waterrecreatie hebben eind vorig jaar afgesproken tenminste één keer per jaar bijeen te komen. Het doel van de bijeenkomst is kennis te nemen van ontwikkelingen en kansen in de waterrecreatie. Maar ook van andere relevante werkvelden die van belang zijn voor de realisatie van de ambities van de Toekomstvisie Waterrecreatie 2025 en de koersbepaling van de stichting.

Bezoek aan Noord-Holland

Bij deze eerste editie werd een bezoek aan de provincie Noord-Holland gebracht. Vanuit Weesp vertrok het gezelschap per boot richting Muiden. Onderweg vertelde Cees Loggen over de verschillende ontwikkelingen die momenteel in de provincie spelen en over de kansen die relevant zijn voor de ontwikkeling van waterrecreatie. Onderweg werd duidelijk hoe water kan verbinden: nieuwe wijken in oprichting, zoals de Bloemendalerpolder (Weespersluis) en Kruitwijk (de Krijgsman) bieden nieuwe kansen voor waterbeleving dicht bij huis en een koppeling aan het BRTN-netwerk. Bij Fort H in Muiden kwamen de grote infrastructurele werken aan bod, zoals het 65 meter brede aquaduct onder de Vecht in relatie tot de mogelijke beperkingen van de spoorbrug bij Weesp in de toekomst. Ook werd het veilig oversteken van het Amsterdam-Rijnkanaal aan de orde gesteld.

De tocht werd daarna per bus vervolgd langs de Naardertrekvaart, waar het onderwerp ‘nieuwe verbindingen’ werd toegelicht. In het project ‘Naarden buiten de Vesting’ wordt een nieuwe vaarbinding aangelegd tussen de Naardertrekvaart en het Gooimeer, die een veiligere route voor sloepen en kleine motorboten biedt. Ook werd de nieuwe passantenhaven in Naarden bezocht.

Leerzaam en nuttig

De reacties op het werkbezoek waren na afloop enthousiast. Bob Verburg, voorzitter van de commissie van advies van Waterrecreatie Nederland, blikt tevreden terug: “Het was goed om elkaar in deze setting te ontmoeten. Creativiteit in het watergebruik en waterbeleving; het is de opgave voor de komende jaren om de waterrecreatie-klant zo goed mogelijk te kennen en te begrijpen en om te zorgen dat het product en de dienst bij hem past.”

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter