Laatste Amsterdamse editie HISWA te water druk bezocht

http://hiswa%20te%20water%20amsterdam%202017
04 september 2017  Laatste update: 15 maart 2023


Met 21751 bezoekers is de laatste Amsterdamse editie van de HISWA te water goed bezocht. Eerdere edities waren wel eens drukker, maar de organisatie is tevreden: het publiek was zeer serieus en had een hoge koopbereidheid.

Positief

Beursmanager Michelle Jonker is positief: “Al de eerste beursdag verkochten exposanten boten. Daarnaast zijn er diverse proefvaarten geboekt en offertes opgevraagd. De verwachting is dat exposanten komende maanden meer verkopen zullen realiseren.” Van 29 augustus tot en met 3 september toonde de HISWA te water circa 250 boten, honderden watersportartikelen en een diversiteit aan activiteiten.

Verkopen

Ook veel exposanten toonden zich positief. Bas Lengers van Lengers Yachts: “We hebben een zeer goede beurs gehad en veel nieuwe contacten opgedaan. Ik weet zeker dat er meerdere transacties uitkomen.” Nieuwkomer op de beurs AdmiralsTender kon de eerste beursdag al direct een boot verkopen aan een nieuwe klant. Een tweede boot volgde later in de week. Foppe-Jan Smit: “Ik weet zeker dat de sfeer van de HISWA te water bijgedragen heeft aan de verkoop.”

De Catamaran Fontaine Pajot van Newpoint Moverbo trok veel bekijks. Hans Bouwens: “Meer mensen hebben interesse in catamarans, dat zien wij hier ook. We hebben veel mensen gesproken waaronder een aantal zeer geïnteresseerden.”

HISWA te water naar Lelystad

Vanaf 2018 verhuist de HISWA te water naar de evenementenhaven Bataviahaven in Lelystad. De in-water bootshow heeft met het oog op de toekomst een uitgebreide oriëntatie uitgevoerd. Deze heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat vanaf 2018 de HISWA te water in Lelystad plaatsvindt. Als de HISWA te water haar leidende positie wil behouden en wil laten groeien, is een verhuizing naar een ruimere locatie een vereiste. De mogelijkheden van de Bataviahaven bieden dermate veel voordelen, dat de HISWA te water heeft besloten al in 2018 gebruik te maken van de uitgebreide faciliteiten die de evenementenhaven te bieden heeft. HISWA te water 2018 vindt plaats van 4 tot en met 9 september 2018.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter