De Toerzeilers treedt toe tot het bestuur van Waterrecreatie Nederland

http://zeilboot-toerzeilers-logo
24 oktober 2017  Laatste update: 15 maart 2023

De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers (de Toerzeilers) gaat per 1 januari 2018 deelnemen aan het bestuur van stichting Waterrecreatie Nederland. De Toerzeilers is een vereniging met ruim 3200 leden. In totaal zijn meer dan 120 kaderleden actief als vrijwilliger voor de vereniging. Het doel van de vereniging is het behartigen van de vaarbelangen van de leden, het organiseren van evenementen en het bevorderen van de veiligheid tijdens het varen.

Gezamenlijke doelstellingen Toerzeilers

Stichting Waterrecreatie Nederland heeft als doel het verbeteren van de waterrecreatie in Nederland. Leidend hierbij is de realisatie van de ambities, benoemd in de Toekomstvisie Waterrecreatie 2025. De Toerzeilers onderschrijven de toekomstvisie en de doelstellingen van Waterrecreatie Nederland. Ook is de vereniging al geruime tijd betrokken bij talloze waterrecreatiedossiers. Beide partijen zien daarom veel voordelen in een nauwere samenwerking.

Versterken van de samenwerking

“Met de deelname van de Toerzeilers aan het bestuur van Waterrecreatie Nederland wordt weer een stap gezet in het versterken van de samenwerking in de waterrecreatiesector, één van de ambities van de Toekomstvisie Waterrecreatie 2025”, aldus Arie Kraaijeveld, voorzitter van Waterrecreatie Nederland. “Ik ben daarom verheugd dat zij op deze wijze hun kennis en ervaring inbrengen. ” Arnold Koorn, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers, bevestigt dat “met de bestuursdeelname willen we bijdragen aan een snellere en efficiëntere realisatie van de gezamenlijke doelstellingen. Samen kunnen we daarmee zeilend Nederland beter bedienen.”

Over Waterrecreatie Nederland

Stichting Waterrecreatie Nederland heeft als doel het verbeteren van de waterrecreatie in Nederland. Leidend hierbij is de realisatie van de ambities, benoemd in de Toekomstvisie Waterrecreatie 2025. De stichting focust daarbij op drie pijlers waarvan het belang wordt gedeeld door de publieke en private bestuurlijke partners: het landelijke routenetwerk, veiligheid en duurzaamheid/innovatie. Huidige bestuurlijke private partners zijn: ANWB, HISWA Vereniging, Platform Waterrecreatie, Sportvisserij Nederland, Verbond Nederlandse Motorbootsport en Watersportverbond. Aan de publieke kant zijn overheden betrokken bij waterrecreatie en vaarwegbeheer vertegenwoordigd, deels als waarnemend bestuurslid.

(Foto via Website Toerzeilers)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter