Drentse Veenvaart-route trekt weer meer verkeer

http://veenvaart-route-drenthe
02 oktober 2017  Laatste update: 15 maart 2023

De Drentse Veenvaart-route tussen Erica en Ter Apel heeft het afgelopen seizoen meer boten dan het voorgaande jaar mogen begroeten. De route werd in 2013 geopend en aan het eind van het vierde seizoen staat de teller op 2050 boten, ruim 100 meer dan een jaar eerder.

Bruggen- en sluizencoördinator Willem van der Ploeg verwacht dit seizoen nog zo’n 50 boten. “En dan hebben we alle reden om tevreden te zijn.”, vertelt hij aan TV Drenthe.

Stijgende lijn

Het openingsjaar was het beste seizoen tot nu toe. Met meer dan 3000 boten was er direct veel animo voor de nieuwe route. Daarna zakte het bezoek wat in, maar het afgelopen jaar is er weer een stijgende lijn te zien. De ligging van de route, vlak bij de Duitse grens, zorgt dat er ook veel Oosterburen een bezoek aan het gebied brengen.

Levensader

Verschillende ondernemers noemen de Veenvaart bij TV Drenthe een ‘levensader’, waarbij de stijgende lijn ook in de omzet te zien is. Gerda de Vries, eigenaresse van de Groene Trambrug in Klazienaveen. “We hebben veel klanten van de boot af. Het tweede seizoen was iets minder, maar sindsdien is het druk. Er is hier altijd wat te doen. Toen de route er kwam, is al tegen ons gezegd: neem een ijsbak. Van een ijsbak en een parasol zijn nu een afdak en een heel terras gekomen”, zegt De Vries trots.

Kijk voor meer informatie over de route de website Veenvaart.nl.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter