'Varende houseboats als wereldplek op het water'

http://houseboats-havelodge-op-boot-berlin
18 december 2017  Laatste update: 15 maart 2023

Het lijken wel ‘tiny houses’, maar dan op het water. Varende chalets of houseboats zijn de nieuwste trend op het gebied van waterrecreatie, volgens het AD. Een modern appartementje op het water, waarmee je zelfs een stuk kunt gaan varen. “Dit is wat mensen willen”, zegt Pim van Vliet, havenmeester van Marina Hellevoetsluis.

Wereldplekken

In de haven in Hellevoetsluis ligt sinds kort de eerste houseboat, en volgens de havenmeester wordt het een succes: “Je kunt ook in een suf hotelkamertje gaan zitten, maar daar is niet zoveel lol aan. Hier heb je een wereldplek op het water. Als je je raam opendoet, kun je zo je hengel uitgooien. En in de zomer kan de kleine zo in het water springen. En je kunt er morgen mee naar Middelharnis varen.” aldus Van Vliet in het AD.

Houseboats

De varende houseboats, ook wel havenlodges genoemd, zijn zo’n 36 vierkante meter groot. Voorzien van een woonkamer, twee slaapkamers, een keuken, badkamer en dakterras bieden ze ruimte aan zes personen. De varende appartementen kosten tussen 90.000 en 150.000 euro in aanschaf. In onder meer de Verenigde Staten zijn de houseboats al langer populair als varende recreatiewoningen.

Nieuwe trend

De nieuwe trend kan interessant zijn voor jachthavens en gemeenten als nieuwe vorm van recreëren aan het water. De eerste houseboat in Marina Hellevoetsluis kan volgens Van Vliet op veel interesse rekenen. De verwachting van de havenmeester is dan ook dat de havenlodges een groot succes gaan worden. Bovenstaande foto is afkomstig van de beurs Boat & Fun Berlin, waar sinds 2016 een complete hal met houseboats is ingericht.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter