‘Varen doe je Samen!’ op watersportbeurs Boot Holland

http://varendoejesamen-stand-boot-holland-2016
15 januari 2018  Laatste update: 15 maart 2023

 

Van 9 tot en met 14 februari 2018 is Varen doe je Samen! aanwezig op watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden. In samenwerking met de Provincies Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat Noord-Nederland wordt er voorlichting over de veiligheid op het water gegeven.

Veilig varen

Tijdens Boot Holland kunnen bezoekers op de stand van Varen doe je Samen! volop informatie en voorlichting over veilig varen krijgen, vooral op de plekken waar recreatievaart en beroepsvaart elkaar ontmoeten. De nadruk ligt op de beschikbaarheid van alternatieve routes ten opzichte van de door beroepsvaart drukbevaren hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. Op de stand zijn watersporters welkom voor praktische tips, brochures en kunnen ze direct in gesprek met vertegenwoordigers van de vaarwegbeheerders (Rijkswaterstaat Noord-Nederland en provincies Friesland en Groningen). Ook kunnen ze op een (interactieve) vaarkaart van Noord-Nederland hun knelpunten aangeven en bespreken.

Knooppunten Noord-Nederland

Daarnaast zullen er regionale filmbeelden getoond worden van specifieke situaties op het water, zoals bijvoorbeeld het traject Lemmer – Delfzijl. (https://youtu.be/EJaQprrlWIg) Ook worden de knooppunten Noord-Nederland uitgelicht en is de regionale kennis en informatie beschikbaar.

Veiligheidsplein Boot Holland

De 28e editie van watersportbeurs Boot Holland vormt naar eigen zeggen dé aftrap van het watersportseizoen. Bij Varen doe je Samen! (stand 5033) staan de samenwerkingspartners KNRM, Hydrografische Dienst en het Watersportverbond in de buurt van het Veiligheidsplein in de Friezenhal. In de centrale arena nabij het Veiligheidsplein zullen door deze partijen dagelijks presentaties worden gehouden onder andere over veiligheid en vaarregels.

Het project ‘Varen doe je Samen!’

Veilig kunnen varen is voor de recreatie- en beroepsvaart van groot belang. Om de veiligheid op de Nederlandse grote vaarwegen te vergroten is ‘Varen doe je Samen!’ gelanceerd. Het gaat om een landelijk samenwerkingsproject van onder andere provincies, Rijkswaterstaat, de Koninklijke BLN-Schuttevaer, de watersportsector en de Unie van Waterschappen. Naast voorlichting over de veiligheid, voorzorgsmaatregelen, nieuwe wet- en regelgeving, zijn mogelijke gevaarlijke situaties beschreven. Er zijn knooppuntenboekjes gemaakt met veilige adviesroutes. Kijk voor meer informatie op varendoejesamen.nl.

Boot Holland

De beurs vindt van 9 t/m 14 februari 2018 plaats in de WTC Expo in Leeuwarden. Varen doe je Samen! staat samen met Provincie Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat Noord-Nederland in stand 5033. Zie voor meer informatie, openingstijden en entreekaarten de website van Boot-Holland.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter