Veel wateractiviteiten tijdens 'Leeuwarden – Fryslân 2018'

http://leeuwarden-fryslan-2018
30 januari 2018  Laatste update: 15 maart 2023

 

De Friese hoofdstad Leeuwarden is in 2018 culturele hoofdstad van Europa. Eind januari was het openingsweekend voor een jaar lang diverse culturele activiteiten in Leeuwarden en de rest van de provincie. Ook rondom het water staan diverse evenementen op de planning. 

Feestelijk laboratorium

‘Fryslân is een jaar lang het feestelijke laboratorium waarin samen wordt gezocht naar nieuwe en creatieve oplossingen voor de vraagstukken van deze tijd’, zo staat in het jaarmagazine te lezen. Dat gebeurt in het klein door vele initiatieven in dorpen en wijken georganiseerd door de bewoners zelf, in het groot met een programma vol toonaangevende internationale en nationale kunstenaars.

Bekijk hieronder de promotiefilm over Leeuwarden – Fryslân 2018’:

Veel wateractiviteiten

Zoals te verwachten in een waterrijke provincie als Friesland zijn er gedurende het hele jaar veel activiteiten op, aan, over of bij het water te vinden. Een greep uit het programma van Leeuwarden – Fryslân 2018’:

  • Waterconnecting 2018: Leeuwarden is dé Europese koploper op het gebied van watertechnologie, Fryslân is bekend om haar merengebied, een gebied vol waterhistorie en voorbeelden van hoe Nederland leeft met water. WaterConnecting 2018, het waterprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018, laat iedereen kennismaken met de schoonheid van het Friese water. Meer lezen.
  • Film WAD: In ‘WAD, overleven op de grens van water en land’ beleef je het Nederlandse Waddengebied door de ogen van een aantal vaste bewoners: de grijze zeehond, de lepelaar, het konijn, de slechtvalk en de scholekster. Meer lezen
  • At the Watergate (Sneek): Duizend-en-één concerten in Sneek en omstreken, met voor ieder wat wils! Het European Youth Music Festival is een tweejaarlijks evenement dat steeds wordt gehouden in een andere Europese stad. Meer lezen
  • The Tall Ships Races (Harlingen): Na twee spannende races finishen tachtig zeilschepen in Harlingen, waar ze vier dagen lang verblijven en het decor vormen van dit nautische spektakel. Met meer dan 200.000 verwachte bezoekers belooft het een groots evenement te worden. Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de tall ships en genieten van de vele gratis optredens die op verschillende plekken in de stad worden gegeven. Meer weten.

Bovenstaande is slechts een kleine greep uit het totale programma. Alle activiteiten zijn te vinden in het programma op de website van ‘Leeuwarden – Fryslân 2018’.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter