'Red je het zelf?' motto van Veiligheidseiland HISWA 2018

http://veiligheidseiland-hiswa
26 februari 2018  Laatste update: 15 maart 2023

 

Begin maart vindt in de Amsterdamse RAI de 63e editie van de HISWA Amsterdam Boat Show plaats. Net als voorgaande jaren is er een speciaal Veiligheidseiland waar het thema veiligheid en alles daaromheen centraal staan. Het thema is dit jaar: Red je het zelf?

Red je het zelf?

Ook Varen doe je Samen! is weer aanwezig op het Veiligheidseiland. Daarnaast zijn er stands van de ‘eilandbewoners’ Agentschap Telecom, Dienst der Hydrografie, de Kustwacht en True Heading Nederland. Het gezamenlijke doel is de beursbezoeker een veilig watersportseizoen te bezorgen met het motto ‘RED JE HET ZELF?’. Het streven is om de HISWA-bezoeker optimaal te informeren over veiligheidsvoorschriften, wetgeving en voorzorgsmaatregelen. Van reddingsvest tot navigatie, van frequentiegebruik tot reddingsoperaties, aan alles is gedacht. De vraag: Red je het zelf? is voor iedere watersporter van belang om over na te denken…

‘Varen doe je Samen!’

Vanuit het project ‘Varen doe je Samen!‘ zal er onder andere aandacht worden geschonken aan de verkeersveiligheid tussen recreatie- en beroepsvaart. Bezoekers van de beurs kunnen het gesprek aan gaan over(on)veilige situaties op het water aan de hand van fysieke (vaar)kaarten. Om te leren van deze situaties, hebben ze ook de mogelijkheid om digitaal informatie in te zien en aan te leveren. Tevens is er de Binnenvaart game van de Provincie Zuid-Holland aanwezig; een simulator die brugoperators én binnenvaartschippers traint om samen de meest gunstige vaarroute te bepalen.

Verder is er informatiemateriaal beschikbaar en beursbezoekers kunnen vragen stellen. Tevens zullen er informatieve, regionale filmbeelden getoond worden van veilig varen op het water en wordt er een korte interactieve presentatie gegeven. De standbemensing is samengesteld uit de diverse partners van ‘Varen doe je Samen!’, zodat de voorlichting vanuit de verschillende invalshoeken gegeven wordt.

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA is van 7 t/m 11 maart in RAI Amsterdam en kent dit jaar een geheel vernieuwde opzet. De entree is naar de waterkant achter de RAI verplaatst en de indeling van de hallen is veranderd. Het Veiligheidseiland is te vinden in hal 1. Meer informatie over de HISWA Amsterdam Boat Show.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter