Kanoërs maken Bovendinkel schoon

20 maart 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Zo’n 20 kanoërs zijn begin maart de Bovendinkel opgegaan voor een schoonmaakactie. Gewapend met grijpstokken en vuilniszakken hebben zij – ter afronding van het vaarseizoen op de Bovendinkel – allerlei zwerfafval opgeruimd dat door de stroom was meegevoerd.

Samenwerking

De actie is gehouden vanuit een samenwerking van de kanoverhuurbedrijven Actief Twente, Adventure King en Buitensport Twente, de gemeente Losser, Staatsbosbeheer, grondeigenaren en waterschap Vechtstromen. Voor het kanovaren op de Bovendinkel maakten deze partijen gezamenlijk afspraken en regels. Een resultaat hiervan werd
onthuld in de vorm van een kanobord aan de oever van de Bovendinkel. Het vaarseizoen op de Bovendinkel is van 1 september tot 31 maart, van zonsopgang tot zonsondergang.

Schoonmaakactie

Ria Broeze, dagelijks bestuurslid van waterschap Vechtstromen, verzorgde de aftrap van de schoonmaakactie. Ria Broeze: “Het Dinkeldal is een mooi gebied waar veel valt te genieten, met bijzondere natuurwaarden in een gebied dat ook een belangrijke landbouwkundige functie heeft. Zeker de Bovendinkel is aantrekkelijk voor kanovaarders. Ik ben blij dat we deze actie met elkaar op touw hebben weten te zetten. Het laat zien dat we ons gezamenlijk inspannen om het kanovaren in goede banen te leiden, met respect voor natuur, andere recreanten en agrariërs met gronden en bezittingen langs de Bovendinkel.

(Bron en foto Vechtstromen.nl)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter