Provincie Limburg investeert half miljoen euro in 'nautische boulevard Wessem'

http://nautische-boulevard-limburg-web
26 maart 2018  Laatste update: 15 maart 2023

De gemeente Maasgouw ontvangt ruim een half miljoen euro voor de ontwikkeling van een nautische boulevard in Wessem. De Mauritshaven aan de Maasplassen moet omgetoverd worden in dé plek voor watersporters.

Parels langs de Maas

‘De variëteit aan jachthavens, dagstranden, rondvaarten en watersportmogelijkheden spreekt dan ook een brede doelgroep uit een wijde omgeving aan. En als parels langs de Maas, liggen daar ook nog eens de monumentale stad Roermond, het ‘witte’ stadje Thorn, de vestingstad Stevensweert en het pittoreske Wessem met haar gezellige Maasboulevard met terrassen en aanlegmogelijkheden voor (rondvaart)boten. Dan heb je als watersporter alles wat je hart begeert. De potentie en de veelzijdigheid van de Maasplassen ‘staan als een paal boven water’. Zo staat op de website van de Nautische Boulevard te lezen.

Ontwikkeling havengebied

Voor de ontwikkeling van nautische boulevard is de gemeente Maasgouw in gesprek met verschillende bedrijven. De subsidie zal volgens ‘De Limburger’ aangewend worden om grond in het gebied te kopen en om bedrijven die niet in het plaatje passen uit te kopen of te verplaatsen. Verschillende gevestigde bedrijven willen zich aanpassen aan de nieuwe plannen.

“Zo praten we momenteel met het bedrijf Dekker Grondstoffen”, zegt wethouder Johan Lalieu tegen De Limburger. “Dat ligt strategisch aan het water. Op een plek die de verbinding vormt tussen de nautische boulevard, de Maasboulevard en Wessem. We bekijken of het bedrijf kan verhuizen naar de Edelzandlocatie, de Kruchterplas. Een voorbeeld van een bedrijf dat zich aanpast is volgens de wethouder SchippersDock. “Voorheen werden daar machines voor het verwerken van zand en grind gemaakt. Nu hebben ze onder meer ligplaatsen, bootverhuur en reparatie en onderhoud van boten. Dat voegt echt iets toe.”

10 jaar

De gemeente trekt zo’n 10 jaar uit voor de realisatie van het nautische gebied. De subsidie van de provincie is afkomstig uit een potje van 3,3 miljoen euro dat gereserveerd is voor stimulering van waterrecreatie in het gebied. De nautische boulevard moet tientallen nieuwe banen opleveren.

De foto boven dit bericht is afkomstig van de website van de Nautische Boulevard.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter