Sloepennetwerk Laag-Holland officieel geopend

http://sloepennetwerk-laag-holland-noord-holland-web
12 maart 2018  Laatste update: 15 maart 2023

 

Begin maart is het sloepennetwerk Laag Holland officieel geopend door wethouders Nagengast (Alkmaar) en Dickhoff (Heerhugowaard) en gedeputeerde Tekin van Provincie Noord-Holland. Vorig jaar maakte de provincie Noord-Holland bekend te willen investeren in het sloepennetwerk Noord-Holland, om zo een impuls te geven aan het toerisme en waterrecreatie in Noord-Holland.

Sloepensteigers

Met behulp van de Provincie hebben gemeenten meerdere sloepensteigers aangelegd. Door het aanleggen van steigers bij toeristische trekpleisters zoals de Museummolen en het Museumgemaal Wilhelmina in Schermerhorn, het Poldermuseum in Heerhugowaard en dorpen zoals De Rijp hopen de Provincie en gemeenten dat meer toeristen de polder intrekken. Zo wordt het aantrekkelijk gemaakt om dagtripjes vanuit regio Alkmaar per rondvaart, kano of sloepjes te organiseren. Bij winterse vrieskou kunnen deze routes gebruikt worden voor schaatstochten.

Belang van het netwerk

Gedeputeerde Tekin lichte bij de opening van het sloepennetwerk Laag-Holland het belang van de nieuwe route toe: “We hebben het waternetwerk van Noord-Holland hoog op de agenda staan. Niet alleen vanwege de problematiek rondom de bodemdaling, maar ook vanwege de natuur en de agrarische landbouw, want zonder deze hebben we voor het toerisme geen goed verhaal. De druk van het toerisme op Amsterdam is bijzonder groot en deze willen we meer spreiden. Dat kan onder meer door het sloepennetwerk voor de toeristen aantrekkelijk te maken.” aldus de gedeputeerde tegen ‘Alkmaar Centraal‘.

Uitbreiding sloepen vaarroutes

Het netwerk wordt nog verder uitgebreid, zo meldt de website. Zo is wethouder Dickhoff van Heerhugowaard bezig om een sloepenvaarroute van station Heerhugowaard naar het Museum Broekerveiling in Langedijk te realiseren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het hele sloepennetwerk van Amsterdam tot aan Den Helder loopt. Het sloepennetwerk Noord-Holland-Noord zal aankomende zomer officieel geopend worden.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter