Friese Polderhoofdkanaal vanaf 15 mei open voor recreatievaart

http://polderhoofdkanaal
16 april 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Waterrecreanten kunnen vanaf 15 mei weer door het Friese Polderhoofdkanaal, ook wel Nieuw-Beetstervaart genoemd, varen. De vaarroute is in het kader van het Friese Meren project enkele jaren geleden opengesteld. Aan dit project is ook vanuit de voormalige BRTN subsidie bijgedragen.

Turfroute

Sinds 2015 wordt het kanaal beperkt opengesteld voor scheepvaart en geeft een tweede toegang tot de zogenaamde Turfroute. Vanwege de beperkte diepgang en doorvaarthoogte betreft het vooral de recreatievaart. Het kanaal blijft tot 15 september open. De openstelling is daarmee gelijk aan die van de Turfroute.

(Foto: Wikimedia)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter