Nieuwe vaarroutes in provincie Groningen

http://vaarroute-groningen-kielsterdiep
19 april 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Het Routebureau Groningen werkt samen met verschillende watersportondernemers uit die provincie aan nieuwe vaarroutes. Tijdens een bijeenkomst met de ondernemers en HISWA is de gezamenlijke strategie bepaald. De eerste nieuwe Groningse vaarroute Schildmeer-Damsterdiep staat sinds half maart online.

Varen.groningen.nl

Routebureau Groningen heeft samen met Marketing Groningen een format ontwikkeld voor de presentatie van nieuwe vaarroutes. Deze routes worden gepresenteerd op de site varen.groningen.nl. Marketing Groningen en Routebureau Groningen presenteren zo de gezamenlijk ontwikkelde pilot vaarroutes. De organisaties zien dit als een soort groeimodel, waarbij er steeds meer mooie routes gepresenteerd kunnen gaan worden.

Vaarroute Schildmeer-Damsterdiep

Sinds half maart staat de eerste nieuwe vaarroute online op varen.groningen.nl. De vaarroute Schildmeer-Damsterdiep (40 km) is ontwikkeld door Rudi van Oosten van Recreatiecentrum De Otter in Steendam. Het is een gevarieerde route beginnende bij Jachthaven de Otter bij het Schildmeer. De route loopt via het natuurgebied ’t Roegwold richting de stad Appingedam. Onderweg is er ruimte om een uitstapje te maken naar bijvoorbeeld de Fraeylemaborg.

Subsidie voor nieuwe routes

In oktober 2017 heeft de provincie Groningen de subsidieregeling toeristische themaroutes opengesteld. De subsidie is bestemd voor de ontwikkeling van routes voor fietsen, wandelen en varen in de provincie, waarbij een typisch Gronings thema centraal staat. De regeling staat tot oktober 2018 open voor overheden, bedrijven, culturele instellingen, natuur- en landschapsorganisaties en particulieren. In totaal is er 600.000 euro beschikbaar. Lees meer op de website van de Provincie Groningen.

(Op de foto een sloep in het Kielsterdiep, onderdeel van de vaarroute Veenkoloniën)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter