Waterrecreatie-organisaties initieren 'Schoon Water Week'

http://schoonwaterweek-schoon-water-week
26 april 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Van 5 tot 13 mei 2018 is de voorjaarseditie van de Week van ons Water. Het thema is ditmaal ‘schoon water’. Verschillende waterrecreatie-organisaties grijpen deze editie aan om aandacht voor schoon water, en minder zwerfafval in en naast het water te vragen met de actie #SchoonWaterWeek.

De #SchoonWaterWeek is een gezamenlijk initiatief van HISWA Vereniging, de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), Varen doe je Samen!, Verbond Nederlandse Motorbootsport, het Watersportverbond en Waterrecreatie Nederland.

Zwerfafval

Iedereen die wel eens op, in of bij het water vertoeft weet het: ook daar is zwerfafval een probleem. Iedereen weet ook dat het gewoon veel prettiger is om in een schone omgeving te verblijven dan tussen al dat vuil. Het idee: samen houden -en maken- we het water schoon!

Schoon Water Week

Het is voor de watersporter/recreant gebruikelijk om geen afval overboord te gooien of achter te laten langs de waterkant. Toch ligt er wel van alles in het water: sigarettenpeuken, zakdoekjes, plastic zakken, flesjes en andere zaken die achteloos overboord kunnen gaan of achterblijven aan de kant. Tijdens de Schoon Water Week roepen de betrokken organisaties al hun leden en volgers en iedereen die op of aan het water komt een handje te helpen en zoveel mogelijk afval uit het water te vissen.

#schoonwaterweek

De oproep: ga je tussen 5 en 13 mei varen, zwemmen, duiken, surfen, vissen of iets anders leuks doen op of bij het water? Ga dan goed voorbereid op pad en neem een vuilniszak, schepnet, prikstok en andere hulpmiddelen mee. Kom je onderweg afval of vuil tegen, schep het op en breng het naar een plek waar het wél thuishoort. En natuurlijk zorg je ervoor dat je zelf geen afval in het water laat vallen.

Doe je mee? Samen maken we ons (vaar-)water een stukje schoner tijdens de Schoon Water Week en zorgen we voor meer bewustzijn rond het thema ‘Schoon Water’. Plaats een foto van jouw afvalinzamelingsactie op social media, voorzien van #SchoonWaterWeek en inspireer zoveel mogelijk mensen om mee te doen!

 

Vorig artikel Volgend artikel