Eerste 'Waterburgemeester' van Nederland in Almere verkozen

http://waterburgemeester-almere-kevin-van-drumpt
25 mei 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Op dinsdagavond 22 mei is de allereerste waterburgemeester van Almere én van Nederland verkozen. Kevin van Drumpt, 31 jaar, is dit jaar ambassadeur van het Almeerse water.

Verbinden

De Almeerse Waterburgemeester werd door de jury gekozen vanwege zijn plannen voor het waterburgemeesterschap, maar ook omdat hij bijna een derde van de publieksstemmen wist binnen te slepen. Van Drumpt gaat in samenwerking met initiatiefnemers van de Economic Development Board Almere evenementen en bijeenkomsten organiseren om burgers, ondernemers en gemeente via het water dichterbij elkaar te brengen.

”Varen in Almere is een droom en een geheim tegelijk. Almere is namelijk nog lang niet ontdekt. Ik zou deze taak als waterburgemeester graag op mij willen nemen.’‘ Aldus Van Drumpt.

Waterburgemeester

Volgens de website is ‘de waterburgemeester een ambassadeur voor het water. Water verbindt. Meer dan een kwart van Nederland ligt onder de zeespiegel en daar weten wij Nederlanders wel raad mee. We bouwen bruggen, polderen in, schaatsen eroverheen of zwemmen naar de overkant. Maar er kan nog zoveel meer.’ De waterburgemeester geeft een gezicht aan de H2O van een stad en laat inwoners zien hoe tof, veelzijdig én belangrijk water is. De organisatie laat weten dat ook andere steden kandidaten kunnen voorgedragen.

(Foto via Facebook)

Vorig artikel Volgend artikel