Nieuwe vaarroutes sloepennetwerk in Noord-Holland

http://sloepennetwerk-laag-holland-noord-holland-web
18 mei 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Vanaf juli is de provincie Noord-Holland een aantal nieuwe vaarroutes rijker. Het gaat om de sloepennetwerken Amsterdam-Amstelland, Zuid Kennemerland en Noord-Holland Noord. De nieuwe routes zijn het resultaat van de in 2017 aangekondigde uitbreiding van het sloepennetwerk in Noord-Holland.

Sloepennetwerk Noord-Holland

De sloepennetwerken Amsterdam-Amstelland, Zuid Kennemerland en Noord-Holland Noord worden opgeleverd in juli 2018. Dankzij subsidie van de betrokken gemeenten en provincie Noord-Holland, beslaat het netwerk inmiddels de hele provincie. Op de planning staat nu het toevoegen van extra oplaadpunten voor elektrische vaartuigen op de routes.

Musea

De nieuwe routes maken het mogelijk om met een sloep helemaal naar het Poldermuseum Heerhugowaard, museum in ’t Houten Huis in de Rijp of het Noorderpolderhuis in Schermerhorn te varen. In de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard zijn vijf aanlegplaatsen bij vijf verschillende musea gerealiseerd.

Eilandspolder

Ook voor wie het water op gaat met een kano of fluisterpunter zijn er veel nieuwe mogelijkheden. In opdracht van de gemeente Alkmaar kwam er een nieuw vaarnetwerk in de Eilandspolder. Aan het eind van deze maand zijn de nieuwe kano-overstapplaatsen in West-Graftdijk en de Rijp klaar voor gebruik.

Impressie routes

Bekijk hieronder een impressie van sloepennetwerk Recreatie Noord-Holland:

 

(Bron: Recreatie Noord-Holland)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter