Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders opgericht

http://vlag-stichting-hollandse-ijssel-altijd-anders-web
29 mei 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Begin mei is de Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders opgericht. Deze is ontstaan uit een initiatief van de regio Midden-Holland in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland in combinatie met de gemeenten langs de Hollandsche IJssel. In 2016 maakte Waterrecreatie Nederland voor deze gemeenten de Kansenkaart die als basis dient. De nieuwe stichting zet zich in voor versterking van de waterrecreatie en de cultuurhistorische beleving op en langs de Hollandsche IJssel.

Waterrecreatie versterken

De stichting wil de vrijetijdseconomie in het stroomgebied van de Hollandsche IJssel versterken door waterrecreatiemogelijkheden te verbeteren. Ze zet zich in voor een betere doorvaart, meer aanmeerplaatsen, natuurgebieden en de promotie van de bezienswaardigheden. Hollandse IJssel Altijd Anders wil daarnaast betere verbindingen voor fietsers en wandelaars. Op de website vindt u regionale actualiteiten over cultuur en natuur. Deze wordt uitgebouwd met informatie over locaties, routes en evenementen die een bezoek waard zijn.

Armada

De stichting organiseert ter promotie in het laatste weekend van augustus een armada, waarbij iedereen met zijn eigen boot of schip kan meevaren. Een tocht over de bijna 50 kilometer lange rivier, met Gouda als hoofdstad, voert in de gekanaliseerde bovenloop door grachtstadjes met middeleeuwse kernen. Eenmaal door de Goudse Waaiersluis belandt u tussen hoge zeedijken in een uniek zoetwatergetijdegebied waar bij eb ondermeer wadvogels fourageren. Het eindigt via de Algerakering in het Rotterdamse scheepsbouwgebied.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter