Commissaris koning maakt provinciale vaartocht door Zuid-Holland

http://zuid-holland-biesbosch
16 juli 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, onderneemt van 16 tot en met 19 juli een vaartocht door Zuid-Holland. Zo promoot de commissaris de mogelijkheden voor waterrecreatie die er deze provincie liggen.

Bestuurders aan boord

Ook de afgelopen twee zomers ondernam Jaap Smit een provinciale vaartocht. Elke dag stappen (lokale) bestuurders aan boord om een traject mee te varen. Al toerend spreekt het gezelschap in een informele setting over actuele bestuurlijke ontwikkelingen.

Route

De route start dit keer in IJsselmonde, waarna het via de Lek oostwaarts gaat tot Vianen. De volgende dag gaat het via het Merwedekanaal en de Linge naar Leerdam en dan (opnieuw) over de Linge en het Merwedekanaal naar Gorinchem.

Op dag drie vaart het gezelschap naar Numansdorp over de Boven Merwede, door een stuk Biesbosch en over het Hollandsch Diep. Het slottraject gaat van Numansdorp via Hollandsch Diep, Spui en Oude Maas terug naar startpunt IJsselmonde.

(Op de foto: Dordtse Biesbosch, Provincie Zuid-Holland, Gerhard van Roon)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter