HISWA: Zomerweer zorgt voor drukte op het water

http://hiswa%20drukte%20op%20water
18 juli 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Watersportondernemers beleven drukke tijden: door het aanhoudende mooie zomerweer is er veel vraag naar (huur-)boten, ligplaatsen en cursussen. Dat blijkt uit een steekproef van brancheorganisatie HISWA Vereniging onder de leden, die hier uiteraard blij mee zijn.

Zeilschool helemaal vol

Bij watersportschool Frissen in Roermond is de stemming heel positief. Eigenaar Erik Frissen wijst op de 40 kinderen die aan de lunch zitten in zijn accommodatie. Vijf dagen lang komen ze iedere dag zeilen. “Dit is pas de eerste week van de zomervakantie. Er volgen nog zeven weken. De zeilschool zit met de huidige capaciteit helemaal vol. Ook de verhuur van boten – van Whaly’s tot luxe sloepen -loopt goed. Vanwege het mooie weer wil iedereen het water op. Momenteel zijn er zelfs te weinig boten.”

Superseizoen

Ook bij De 1e Brabantse Zeilschool de Biesbos in Drimmelen is het een drukte van belang. Hier worden zes weken lang zeilkampen georganiseerd en die zitten allemaal vol. Eigenaar Althea de Jong is meer dan tevreden. “Behalve voor de zeilweken, is er ook veel animo voor privélessen voor volwassenen in de kielboot van 16m2”.

Van vergrijzing heeft De Jong geen last. “Jongeren die hier zeillessen komen volgen, vragen we later om zeillessen te komen geven. Het bedrijf verhuurt ook motorkajuitboten, kano’s en sloepen. “Het is voor ons een superseizoen. Met het mooie weer is alles verhuurd. Ook neemt het aantal reserveringen toe. Zo zijn de sloepen op dit moment al voor meer dan een maand verhuurd!”

Zonnetjes

Op de Friese meren is het verhaal niet anders. Bauke Jonkman van Langweerder Sloep in Langweer: “Het is ongelofelijk: vanaf begin mei hebben wij al volle bak. Eerst vooral in de weekenden, maar nu de zomervakantie is begonnen, gaat de bootverhuur doordeweeks ook goed lopen. Een betere reclame dan goede weersvoorspellingen kunnen we niet hebben. Zolang de zonnetjes op Buienradar blijven staan, draaien wij overuren. Mensen kunnen bij ons sloepen en zeilboten huren, voor een dag of voor een langere periode. Zojuist boekte iemand spontaan nog vijf dagen erbij, zo’n zomer hebben we zelden beleefd.”

Fantastische vrijetijdsbesteding

Geert Dijks, directeur van HISWA Vereniging, is blij met de toegenomen belangstelling voor de watersport. “Het lijkt deze zomer wel of iedereen wil varen. Gelukkig is het aanbod in de watersport in Nederland groot. We kennen een grote dichtheid aan watersportbedrijven; er zijn er genoeg waar watersportliefhebbers nog terecht kunnen. De watersport is een fantastische vrijetijdsbeleving, dat merken steeds meer Nederlanders. Onze campagne Welkom op het water, bedoeld om meer mensen te enthousiasmeren voor de watersport, heeft daar wellicht een steentje aan bijgedragen.”

Via: HISWA Vereniging

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter