Nederlandse Kitesurfvereniging presenteert landelijke omgevingsvisie

http://omgevingsvisie-nederlandse-kitesurfvereniging-header
23 juli 2018  Laatste update: 15 maart 2023

De Nederlandse Kitesurfvereniging (NKV) presenteerde onlangs de landelijke omgevingsvisie: Kitesurfen in Nederland – Leef je veilig uit op het water, respecteer mens en natuur.

Groei

In de visie stelt de vereniging dat Nederland een ideaal land is om te kitesurfen, door de aanwezigheid van water en wind. De vereniging maakt zich echter zorgen om het beperkte aantal kitesurflocaties, zeker gelet op de groei die de sport in Nederland doormaakt. “Om veilig te kunnen kitesurfen is ruimte in de natuur nodig. Kitesurfers zijn natuurliefhebbers, kennen de waarde ervan en respecteren natuurvertegenwoordigers. De NKV, wil samen met alle belangenpartijen en beleidsmakers kitesurfen in de natuur beter inpasbaar maken. Adequate kennis hierover is niet altijd aanwezig bij beleidsmakers. Daarom deze visie op kitesurfen in Nederland. Wij schetsen een toekomstperspectief en beschrijven hoe dit te kunnen bereiken.”

Omgevingsvisie

“Het is onze wens dat de overheid onze visie meeneemt in haar beleid, omdat onze invloedssfeer zich uitstrekt tot tenminste 15.000 kitesurfende recreanten en natuurliefhebbers.” aldus de vereniging in de visie. Tegelijk is de NKV blij dat de provincies Noord-Holland en Flevoland inmiddels het initiatief hebben genomen een beleidsvisie op kitesurfen op de IJsselmeergebieden te maken.

De NKV

De NKV is met 3.300 leden de belangenbehartiger van naar schatting 15.000 kitesurfers. Nauw verboden met NKV is de Nederlandse Vereniging voor Wedstrijd Kitesurfers (NVWK) die de belangen behartigt van de Nederlandse Wedstrijd Kitesurfers. De NVWK is lid van het Watersportverbond.

Lees de landelijke omgevingsvisie van de NKV: Kitesurfen in Nederland – Leef je veilig uit op het water, respecteer mens en natuur in de kennisbank.

(Foto: NKV.nl)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter