Nominaties 'HISWA Boot van het Jaar' 2018 bekendgemaakt

http://boot%20van%20het%20jaar%20saffier%2037%20se%20lounge
31 juli 2018  Laatste update: 15 maart 2023

De vakjury van de ‘HISWA Boot van het Jaar’- verkiezing heeft na uitvoerig beraad de genomineerden voor dit jaar vastgesteld. Uit een lange lijst van nieuwe pleziervaartuigen heeft de jury per categorie drie boten genomineerd.

Boot van het jaar

In de categorie zeilboten dingen de Aira 22, Domani S30 en Saffier Se37 mee naar de prijs. Bij de motorboten zijn de Hermes Speedster, Keizer 42 en VanVossen 800 SP Runabout in de race. De winnaars zullen bekend gemaakt worden tijdens de 35ste editie van de HISWA te water, die dit jaar voor het eerst in de Bataviahaven te Lelystad zal plaatsvinden van 5 tot en met 9 september.

Vernieuwende boten

De ‘HISWA Boot van het Jaar’-verkiezing is een door de HISWA vereniging, HISWA Amsterdam Boat Show en de HISWA te water in het leven geroepen ereprijs voor motorboten en zeilboten. Een onafhankelijke vakjury nomineert op basis van aanmeldingen en selectie vernieuwende motor- en zeilboten die vanaf januari 2017 nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De boten worden beoordeeld op het innovatieve karakter, vaareigenschappen, constructie, prijs-kwaliteitverhouding en design.

Genomineerden – HISWA Zeilboot van het Jaar 2018
• Aira 22 – Aira Boats (Standnummer B-24)
• Domani S30 – Domani Yachts NV (B-28)
• Saffier Se37 – Saffier Maritiem B.V. (C-04)

Genomineerden – HISWA Motorboot van het Jaar 2018
• Hermes Speedster – Nick’s Boats (G-32)
• Keizer 42 – Keizer Yachts B.V. (G-05)
• VanVossen 800 SP Runabout – VanVossen Tenders B.V. (E22 – F14)

De vakjury bestaat uit redactieleden van Nederlandse en Belgische watersportmedia en bekende jachtontwerpers. Martin de Jager, juryvoorzitter en eigenaar van Martin de Jager Yachtdesign: “De Jury heeft lang stil gestaan bij het maken van de keuzes. Het aanbod van nieuwe innovatieve jachten is groot, dat siert de watersport.”

Tijdens de testdagen, die in de week voor de HISWA te water plaatsvinden, bepaalt de jury welke motor- en zeilboot de prestigieuze titel het meest verdienen. De winnaars worden tijdens de opening van HISWA te water 2018, op woensdag 5 september om 12:00 in de Bataviahaven te Lelystad, bekend gemaakt. De winnende- en genomineerde boten zijn daar tevens te bezichtigen tot en met zondag 9 september.

Op de foto boven: De genomineerde Saffier Se37

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter