Update voor KNRM Helpt app

http://knrm-helpt-app
26 juli 2018  Laatste update: 15 maart 2023

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft al enkele jaren de gratis app ‘KNRM Helpt’ in gebruik voor watersporters. De app heeft onlangs een update gekregen en biedt nu nieuwe mogelijkheden.

KNRM Helpt app

De app bevat onder meer informatie voor een goede vaartochtvoorbereiding. Tijdens het varen kan de app worden gebruikt om de vaartocht te volgen en thuisblijvers op de hoogte te houden. Mocht er onderweg iets misgaan, dan kan via de app hulp ingeroepen worden.

Update app

De KNRM Helpt app heeft onlangs een update gekregen met een paar verbeteringen. Met de nieuwe versie kan bij een incident, op verzoek van de operator van de Kustwacht of de eigen KNRM Alarmcentrale een foto worden verzonden, zodat hulpverleners van tevoren beter zicht krijgen op de situatie. Veel watersporters hebben de app gedownload vanwege de mogelijkheid rechtstreeks in contact te komen met de KNRM Alarmcentrale om, indien nodig, doorverbonden te kunnen worden met de reddingbootschipper als hulp nodig is maar er geen noodsituatie is.

In spoedeisende noodgevallen kan via de app telefonisch, met voorgeprogrammeerde nummers, direct alarm geslagen worden via het Kustwachtcentrum of de 112 meldkamer. Het juiste alarmnummer wordt automatisch, afhankelijk van de positie van de hulpvrager, gekozen. De positie van de hulpvrager is dan direct bekend bij de operator, zodat hulp snel ter plaatse kan zijn. Het activeren van de volgfunctie, met of zonder Vaarplan, blijft sterk aan te raden, omdat dan ook meteen de persoonlijke- en vaartuig gegevens beschikbaar zijn. Meer informatie is te vinden en te downloaden op www.knrm.nl/helpt.

Bekijk de video van de KNRM Helpt-app

Download de KNRM Helpt-app

De app is gemaakt voor smartphones en beschikbaar in de Apple App Store voor iPhones met iOS 8.0 en hoger en in de Google Play Store voor smartphones met Android 4.0 en hoger.

Vorig artikel Volgend artikel