Bezoek monumenten van Rijkswaterstaat tijdens Open Monumentendag

http://vuurtoren-texel
04 september 2018  Laatste update: 15 maart 2023

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan 4000 monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk. Rijkswaterstaat beheert ruim 200 van deze monumenten.

Open monumenten

Op zaterdag 8 september 2018 zijn bezoekers welkom bij negen opengestelde monumenten. Er zijn verschillende sluizen, stuwen en vuurtorens van Rijkswaterstaat te bewonderen. Monumenten met grote landschappelijke waarde, maar ze zijn vooral essentieel voor onze waterhuishouding en het verkeer en de scheepvaart.

Waar kunt u heen?

Rijkswaterstaat heeft een speciale informatiepagina met een overzicht van alle locaties die opengesteld worden. Bijvoorbeeld de vuurtorens op Westkapelle, die van Urk en de Eierlandse vuurtoren op Texel. Onderstaand een overzicht van de opengestelde locaties.

open monumentendagen 2018

Meer informatie

Het is de negende keer dat Rijkswaterstaat meedoet aan de landelijke Open Monumentendag. Alle Rijkswaterstaat-openstellingen en activiteiten kunt u vinden op de pagina Open Monumentendag 2018. Een volledig overzicht van het programma kunt u vinden op de website van de Open Monumentendag.

(Op de foto: de vuurtoren van Texel, credits Ewout Paulusma – Unsplash)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter