Bochtafsnijding Delftse Schie loopt gecontroleerd vol

http://volzetten-vaarweg-bochtafsnijding-delftse-schie
18 september 2018  Laatste update: 15 maart 2023

De provincie Zuid-Holland is gestart met het ‘vullen’ van de nieuwe vaarweg bij de Delftse Schie. De afgelopen maanden is gewerkt aan de bochtafsnijding die de vaarweg veiliger moet maken.

De werkzaamheden zijn nu zo ver gevorderd dat de nieuwe vaarweg gecontroleerd vol met water kan lopen. Het water stijgt per dag ongeveer 14 centimeter. Bij dit tempo is het water in de nieuwe vaarweg eind september op de juiste hoogte.

Dijken controleren

Als het zover is betekent dat niet dat de vaarweg meteen opengesteld kan worden. Het Hoogheemraadschap van Delfland controleert nauwkeurig of de dijken zich goed gedragen bij het vullen van de vaarweg. Ook nadat de vaarweg helemaal vol staat worden de dijken nog een tijd intensief gecontroleerd. Naar verwachting wordt de nieuwe vaarweg begin 2019 opengesteld.

Bochtafsnijding Delftse Schie

De Bochtafsnijding Delftse Schie is een project van de provincie Zuid-Holland. Samen met de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Hoogheemraadschap van Delfland legt de provincie een nieuwe vaarweg aan in de Delftse Schie bij Overschie. Met deze aanpassing verdwijnen de twee haakse bochten in de Delftse Schie. De nieuwe vaarweg loopt vanaf de Hoge Brug via de dijk langs het bedrijvenpark Rotterdam Noord-West naar de Doenbrug en biedt de scheepvaart een snellere en veiligere route door de regio.

Videojournaal

De provincie maakte verschillende videojournaals over het project bochtafsnijding Delftse Schie. Bekijk hieronder het eerste deel waarin diverse betrokkenen geïnterviewd worden.

Lees ook het eerdere artikel over de aanleg van de nieuwe vaarweg in de Delftse Schie.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter