Watersportverbond verwelkomt 75.000e deelnemer Optimist on Tour

http://optimist-on-tour-web
17 september 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, begin september, heeft het Watersportverbond de mijlpaal van 75.000 deelnemers aan Optimist on Tour bereikt. Optimist on tour werd vier jaar geleden in het leven geroepen om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met watersport.

Mede dankzij grote watersportevenementen zoals de Olympic Experience in 2016 en de Finish van de Volvo Ocean Race afgelopen zomer is dit grote aantal deelnemers relatief snel bereikt.

Optimist on tour

Optimist on tour reist het hele land af en biedt kinderen de mogelijkheid om onder begeleiding van instructeurs te zeilen in een Optimist, windsurfen, kanovaren en suppen. Basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 kunnen onder schooltijd meedoen met het programma. Ze krijgen een theorieles op de kant en zitten ze vervolgens zelf achter het roer of gaan bijvoorbeeld kanovaren.

Zeilkamp

Het 75.000e kind mag, naast het krijgen van de leuke eer om deze buitengewone deelnemer te zijn, gratis op zeilkamp bij een bij het Watersportverbond aangesloten zeilschool. “Echt super gaaf dat ik een zeilkamp heb gewonnen, en dat ik het 75.000e kindje ben.” aldus de trotse winnaar, Jonathan. “Nu kan ik écht leren zeilen op kamp! Optimist on Tour vond ik ook héél leuk! Vooral het zelf zeilen! Ik kreeg les van Dewi van het Nederlands team, ze vond dat ik het best goed kon. Ik kan niet wachten om het nog beter te leren!”

Zie voor meer informatie www.optimistontour.nl.

Foto boven: Jonathan met hoofdinstructeur Ilse Köpping, topzeilsters Dewi Couvert en Willemijn Offerman en mascotte Ossie de Otter

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter