Haven keert terug op de Blink in Uithuizen

http://uithuizen-blink-eemsmond-haven
06 november 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Half november starten in het Groningse Uithuizen (gemeente Eemsmond) de werkzaamheden aan ‘de Blink’. Waar dit nu nog een open plein is, keert straks het water weer terug in de 60 jaar geleden gedempte haven.

Boterdiep

Als de werkzaamheden gereed zijn, komt het water van het Boterdiep straks uit op het winkelplein van het Groningse dorp. Het plan om de haven terug te brengen is er al enige tijd, maar vanwege de hoge kosten is het project eerder terug naar de tekentafel gestuurd. “Het project heeft als doel om het centrum van Uithuizen te versterken en weer aantrekkelijk te maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Onderdeel daarvan is het terugbrengen van het water op De Blink.” aldus de gemeente Eemsmond.

Twee nieuwe bruggen

Eemsmond heeft na een aanbesteding nu een aannemer aangewezen die half november start met de aanpassingen. De eerste fase omvat het aanpakken van de kruising Hoofdstraat Oost, Leeuwstraat en Oosterstraat en is eind dit jaar gereed. In 2019 volgen grote werkzaamheden, die te maken hebben met de aanleg van de haven in fase 3, het aanbrengen van de brug Blink in fase 6 en het aanbrengen van de brug De Snik in fase 8.

Voor het project is de website deblinkuithuizen.nl ontwikkeld, waar ook bovenstaande visualisatie vandaan komt.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter